Mire jó az ózon?
A fertőtlenítő ózon
Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja (…). Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat. Forrás: Wikipedia
Fertőtlenítő hatás:
elpusztítja a vírusokat,
baktériumokat,
gombákat és allergéneket
Szagtalanítás:
cigarettaszag, állatszag,
ételszag, dohosság
megszüntetéséhez
Élősködők ellen:
poratka, rovarok, szú,
ágyi poloska és egyéb
mikroorganizmusok
Az ózon felhasználási területei

Magánlakások, otthonok, nyaralók tisztítása ózonnal
Professzionális megoldás a vírusok, baktériumok, penészgombák ellen, azonnal megszünteti a kellemetlen szagokat és kiiktatja az élősködőket.

Irodák, munkahelyek, közösségi terek tisztítása ózonnal
Ha sok ember fordul meg az irodában, vagy ha hosszabb szünet után helyezeik újra üzembe a légkondicionáló berendezéseket.

Járművek és autóklímák tisztítása ózonnal
Személygépjárművek, flották, teherautók és hajók belső terének ózonos tisztítása professzionális nagyipari eszközökkel.

Óvodák, iskolák, idősotthonok, szociális intézmények tisztítása ózonnal
Vegyszermentes és biztonságos tisztítás az ózon erejével, ahol sok ember fordul meg és fontos a higiénia és tisztaság.

Élelmiszerüzletek, éttermek, hotelek, hűtőházak, tisztítása ózonnal
Mivel az ózonos tisztítás után semmiféle káros anyag nem marad vissza, biztonságosan alkalmazható élelmiszerek környezetében.

Rendelőintézetek, patikák, konditermek tisztítása ózonnal
Különös figyelmet igényelnek az edzőtermek, egészségügyi intézmények, hiszen ezeken a helyeken fokozott a fertőzésveszély.

Üzemek, raktárak, ipari és mezőgazdasági létesítmények tisztítása ózonnal
Az ózonos tisztítás a hagyományos eljárásoknál jelentősen rövidebb időt vesz igénybe, ami a működő üzemek esetében rövidebb termelési idő kiesést jelent.

Klímaberendezések és szellőzők tisztítása ózonnal
A rendszeres klímatisztítás kiemelten fontos az emberi szervezet szempontjából, az ózonos klímatisztítás pedig a legbiztosabb módszer.
Az ózon felhasználásának eredete
Az ózont már a 19. század végén elkezdték használni ivóvíz fertőtlenítésére, és először Nizzában vezették be széleskörűen. A huszadik század elejétől alkalmazták élelmiszerek tartósítására, banán érlelésére és az amerikai hadsereg medencéinek fertőtlenítésére is. Később, az 1984-es Los Angeles-i olimpián ózont használtak az úszómedencék tisztán tartására. A kilencvenes évektől egyre több országban ismerték el hivatalosan, hogy az sem jelent kockázatot, ha az ózon emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekkel érintkezik.
Sokáig a klór népszerűbbnek bizonyult nála, de manapság egyre elterjedtebb az ózon az élelmiszeriparban, a szállodaiparban, az egészségügyben és az orvoslásban. Az ózonos tisztításhoz azonban szakember felügyelete szükséges, mivel az ózon mérgező hatású gáz, ami a tisztítás után ártalmatlan oxigénné alakul. A kezelést ezért cégünknél olyan munkatársak végzik, akik hivatalosan is kezelhetnek mérgező anyagokat. A lakossági használatra forgalmazott ózonos légtisztítók, melyek folyamatos emberi jelenlét mellett is alkalmazhatók, valójában nem generálnak elég ózont ahhoz, hogy hatékonyan tisztítsanak.